Interactieve Streams

Voeg tweeweg communicatie met je bezoekers toe aan je event

Naast live video streaming zijn er natuurlijk ook de social networks en andere online media voor het contact met je publiek. Denk hierbij aan twitter, facebook, blogs, chatboxen, fotosites etc. waarmee bezoekers in contact staat met een evenement of conferentie maar vooral ook met elkaar. Wij noemen dit interactieve streams.

Er zijn twee belangrijke redenen interactieve streams te gebruiken op je event:

1. Naast de live video stream van uw event zijn het vooral de interactieve streams die echte tweeweg communicatie met je doelgroep, bezoekers of publiek mogelijk maken. Ze vullen de video stream als zodanig perfect aan. Ook vervullen ze de rol van programmagids tijdens het event of de conferentie en bevatten ze allerlei event informatie in combinatie met de event website.

2. Het is goed om je te realiseren dat je event alang online is, maar dan via het social netwerk, de facebook pagina of twitterfeed van je bezoekers. Maar vertellen zij wel jouw verhaal? Met interactieve streams neemt je het heft in handen en zorgt je ervoor dat de boodschap van je event ook via deze online kanalen helder doorkomt.

Ystreams.tv biedt een aantal standaard Interactieve Streams om je event te verrijken:

Twitter Stream

Een eenvoudig maar krachtig middel om reakties van zowel uw onsite als online bezoekers in te brengen op uw event. Bijv. door de twitter stream op schermen in de zaal te tonen.

Een tweet-moderator houdt daarbij de inhoud van de twitter stream in gaten en stimuleert bezoekers hun reakties in te brengen.

Facebook Stream

Een event pagina op facebook is voor veel events een goed middel om voor veel publiciteit te zorgen, omdat het een erg populair social netwerk is.

Een ervaren FB moderator kan met wedstrijden, quizen of andere akties de bezoekers zowel voor, tijdens en na het evenement betrokken houden en daarmee je evenement verrijken.

Online Voting

Met online voting kun je zowel bezoekers in de zaal als thuis online betrekken bij de inhoud van je event.
Een online quizmaster kan bezoekers ze laten stemmen op stellingen of wedstrijden organiseren.

Ook hier kan de combinatie met de live video stream zorgen voor een extra dimensie en veel extra bezoekers aan je event.

Live Foto Stream

Net zoals video kan met behulp van een live foto stream een goed beeld gegeven worden van je event voor online bezoekers.

Een fotostream kan een super krachtig communicatie middel voor je event worden op het moment dat hij "viral" wordt en mensen foto's van je event gaan doorsturen aan elkaar.

Aantal interactieve streams neemt snel toe

Naast bovenstaande standaard streams zijn er tal van andere streams en online event tools beschikbaar om je event en de interactie met je publiek te verrijken, en er komen er steeds meer bij.

Wat dacht je van online brainstormen, mindmapping, chatboxen, samen muziek maken, samen schrijven etc ? Ystreams.tv weet wat er beschikbaar is en kan een maatgesneden stream voor jouw event verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden.